Stress

Stress is een veelvoorkomende oorzaak van haaruitval. Door stress worden er melkzuren geproduceerd die slecht zijn voor de hoofdhuid en voor de haargroei. Zowel vrouwen als mannen kunnen te maken krijgen met haaruitval door stress. Meestal is het tijdelijk van aard en een reactie op een traumatische gebeurtenis.

Kenmerken van haaruitval door stress zijn:

  • Plotseling overmatig haaruitval
  • Dunner wordend haar
  • Jeuk en/of pijn aan de hoofdhuid

Er bestaan helaas geen producten die haaruitval door stress behandelen of tegengaan. In de meeste gevallen herstelt het haar, bij acuut haarverlies als gevolg van stress, zich vanzelf. Wel kunnen stimulerende en verzorgende producten voor ondersteuning zorgen tijdens het herstelproces. Deze verzorgingsproducten brengen de hoofdhuid en het haar in een betere conditie, zodat het minder snel beschadigt.

Zorgen voor zelfvertrouwen
Haarverlies kan het zelfvertrouwen schaden, waardoor de stress juist weer wordt aangewakkerd. Belangrijk is dus wel dat de oorzaak van de stress wordt weggenomen.  Elite Hair specialisten weten, door hun vaak jarenlange ervaring, hoe belangrijk het is om haarproblemen te verhelpen. Met de juiste haaroplossing krijg je weer zelfvertrouwen en verdwijnt een deel van de stress.

Wil je graag weten wat er aan jouw specifieke haarprobleem gedaan kan worden? Neem dan contact op met een van onze Elite Hair specialisten voor een vrijblijvende haar- en hoofdhuidanalyse. Door jouw persoonlijke situatie te onderzoeken, kan Elite Hair op zoek gaan naar de best passende haaroplossing voor jouw haarproblemen!