Oorzaken haaruitval

Er zijn verschillende oorzaken haaruitval aan te wijzen. Het overgrote deel is genetisch bepaald maar stress, medicijngebruik en slechte voeding helpen ook niet echt mee.

Dat het haar uitvalt is normaal. De hoeveelheid haren verschilt per persoon. De mens heeft gemiddeld 100.000 haren op het hoofd waarvan er gemiddeld 50 tot 100 per dag uitvallen. Er is sprake van haaruitval als er meer haren uitvallen dan groeien met zichtbare gevolgen.

Elke morgen kijken naar alle haren op uw hoofdkussen, hoe uw haar elke morgen in het putje verdwijnt en zogenaamd grappige opmerkingen krijgen van uw familie, vrienden en kennissen dat er sprake is van een terugtrekkende haarlijn, kan traumatiserend zijn.

Als u niet goed kunt omgaan met uw haaruitval, kunt u uw zelfvertrouwen verliezen. Om beter om te kunnen gaan met uw haaruitval, moet u beginnen met het vaststellen van de oorzaken haaruitval.

Meest voorkomende oorzaken haaruitval

Erfelijke factoren
Alopecia Androgenetica (erfelijke oorzaken haaruitval) zie je vaak binnen een familie. Mensen met dunner wordend haar, grote inhammen of zelfs helemaal kaal. Dit is dan genetisch bepaald. Deze erfelijke oorzaken haaruitval komt vrij veel voor en begint vaak bij de kruin, maar leidt eigenlijk nooit tot een nagenoeg kaal hoofd.

Pleksgewijze kaalheid
Pleksgewijze kaalheid of te wel Alopecia Areata, is een ziekte van de haarwortels, die ver oorzaken haaruitval overal op je lichaam. Bijna alle haren vallen hierbij uit, terwijl er omheen wel normale haargroei is. Er treedt vaak binnen enkele maanden tot jaren opeens herstel van de haargroei op.

Opeens veel haaruitval
Wanneer je opeens veel last hebt van veel haaruitval kun je last hebben van Telogeen Defluvium. Hiervan is sprake als je meer dan 500 a 1000 haren per dag verliest. Je haren gaan als het ware van een groeifase naar een rustfase. Dit kan echter verschillende oorzaken haaruitval hebben zoals ijzergebrek en zware stress.

Haaruitval en geneesmiddelen
Verschillende soorten medicijnen ver oorzaken haaruitval, waarbij de bekendste oorzaak chemotherapie is. Maar veel meer medicijnen kunnen de oorzaak zijn. Veelal stopt haaruitval na het stoppen met het nemen van medicijnen.

Lichamelijke ziektes
Het lichaam kan door haaruitval een signaal afgeven dat er iets niet goed zit. Een grote invloed op de gezondheid van je haar heeft bijvoorbeeld de werking van de schildklier. Als je een te snel werkende schildklier of een traag werkende schildklier hebt, dan merk je dat aan uitvallend haar. Ook kan het voorkomen dat je haar veel dunner en broos wordt. Ook auto-immuunziekten en bloedarmoede kunnen oorzaken haaruitval zijn.

Niets helpt, en nu?

Wij verhelpen jouw oorzaken haaruitval. Maak nu een afspraak.

Doorlopen met de frustratie van een steeds dunner wordend laagje haar is niet langer nodig. Door een haar- en hoofdhuidanalyse en een persoonlijk gesprek met een Elite Hair specialist, kan vaak goed bepaald worden wat de oorzaak van jouw haaruitval is.

Verschillende oorzaken haaruitval vragen om passende oplossingen. Elite Hair geeft advies op maat.

Elite Hair biedt passende oplossingen voor alle oorzaken haaruitval. De Elite Hair specialisten adviseren u bij alle oorzaken haaruitval en informeren u graag over de mogelijkheden. Wilt u een persoonlijk gesprek met een Elite Hair specialist over uw haarprobleem, maak dan snel een afspraak.