Haaruitval na zwangerschap

Haaruitval na zwangerschap is een veel voorkomend haarprobleem bij vrouwen. Door verandering in de hormoonhuishouding krijgen veel vrouwen te maken met (ernstig) haarverlies tijdens of na de bevalling. Elite Hair biedt div. haaroplossingen voor dit tijdelijk haarverlies. Ook voor haaruitval na zwangerschap helpt Elite hair je graag zoeken naar de best passende haaraanvulling. Want haarproblemen door haaruitval na zwangerschap lossen wij graag vakkundig voor je op.

Haaranalyse voor haaruitval na zwangerschapNormaal verliest een vrouw gemiddeld 80-100 haren per dag. Dit is onderdeel van de normale haarcyclus. De haren die je verliest groeien vanzelf weer aan. In tegenstelling tot haaruitval na zwangerschap komt juist minder haaruitval tijdens de zwangerschap ook voor. Maar tijdens de zwangerschap verliezen vrouwen soms minder haren dan normaal.

De toename van het hormoon oestrogeen, zorgt dan juist voor minder haarverlies en dus een vollere bos haar tijdens de zwangerschap. Oestrogeen zorgt namelijk voor een langere levensduur van de haar. Toch komt het ook voor dat je juist meer last krijgt van haarverlies tijdens de zwangerschap. Dit kan te maken hebben met stress, omdat je je bijv. zorgen maakt over je ongeboren kindje. Of je nu last krijgt van haaruitval voor de zwangerschap of haaruitval na zwangerschap, het blijft erg vervelend.

 

Haaruitval na zwangerschap

Na de bevalling neemt de hoeveelheid oestrogeen in het lichaam weer af. De haargroei komt zo terug in de normale haarcyclus. Het kan zijn dat de haren, die tijdens de zwangerschap niet zijn uitgevallen (door de langere levensduur) nu ineen keer uitvallen. Geen zorgen, dit is een normaal proces. Haaruitval na zwangerschap komt geregeld voor. Tot een aantal maanden na de bevalling kan er haarverlies optreden. Je veranderde hormoonhuishouding, afname van oestrogeen (vrouwelijk hormoon) en toename van androgeen (mannelijk hormoon) zorgen voor dit haaruitval na zwangerschap.

Haaruitval na zwangerschap voorkomen?

Haaruitval na zwangerschap voorkomen is helaas niet mogelijk, omdat het vaak hormonaal wordt bepaald. Wel zijn er een aantal tips om haaruitval na zwangerschap te beperken.

  • Gezonde voeding (o.a. bepaalde groenten en fruit)
  • Vitamine (o.a. vitamine C en foliumzuur)
  • Medicatie (voorschrift arts)
  • Beschadiging haren (vermijd verf, f√∂hn etc.)

Vragen over haaruitval na zwangerschap? Neem contact op.Zorgen over haaruitval na zwangerschap?

Maak je je ernstig zorgen over haaruitval na zwangerschap? Twijfel niet en vraag advies. Elite hair biedt al jaren hulp en advies bij het zoeken naar een passende haaroplossing bij haaruitval na zwangerschap. Bel ons gerust met al je vragen over haaruitval na zwangerschap of maak vrijblijvend een een afspraak!