Haargroei na chemo

Haargroei na chemo, wat nu? Patiënten worden zeer goed voorbereid op de haaruitval met informatie over haarverzorging, pruiken en sjaals. Over de haargroei na chemo wordt over het algemeen minder verteld. Toch roept het veel vragen op. Hoe gaan je nieuwe haren er uitzien? En hoe verzorg je die eerste haartjes het beste? Een Elite Hair specialist kan u begeleiden tijdens het gehele proces van haarverlies naar haargroei na chemo. Zij hebben veel ervaring en bespreken samen met u de mogelijkheden.

 

Chemotherapie en haaruitval

Meer weten over haaruitgroei na chemo?Haarverlies is een veel voorkomende bijwerking van chemotherapie. Meestal vallen eerst hoofdhaar en schaamhaar uit, later kunnen ook okselbeharing, wimpers, wenkbrauwen en lichaamsbeharing uitvallen. Maar het belangrijkste is natuurlijk je hoofdhaar. Haar is een belangrijk onderdeel van je identiteit.

Tijdens deze moeilijke periode van chemokuren kunnen wij u helpen met bijvoorbeeld sjaals, mutsjes en petten waarmee je zoveel mogelijk jezelf kunt blijven voelen. Ook adviseren wij u graag over de verzorging van het resterende haar en de nieuwe haargroei na chemo om dit in een zo goed mogelijke conditie te houden. Vraag een van onze haarspecialisten naar de vele mogelijkheden.

Wanneer kan ik haargroei na chemo verwachten?

Haarverlies als gevolg van chemotherapie is vrijwel altijd tijdelijk. De haren zijn uitgevallen omdat de haarwortel door de chemotherapie werd aangetast en geen nieuw haar kon produceren. Het duurt ongeveer nog 1 of 2 maanden voordat de nieuwe haargroei na chemo verschijnt. Het is best mogelijk dat je nieuwe haren anders zijn van textuur en van kleur dan voor de chemotherapie.

Houdt het hoofd bedekt als het haar erg uitgedund is en ook de prille haargroei na chemo. In de winter als bescherming voor de kou en in de zomer voor bescherming tegen de zon. Het gebruik van een haarwerk of sjaal kan kaalheid of slecht zittend haar op een elegante manier verbergen. Het dragen van een pruik zal de haargroei na chemo niet vertragen.

Haargroei na chemo stimuleren

Heeft u vragen over haargroei na chemo? Neem contact op.Elite Hair specialisten adviseren u graag over hun hoofdhuid verzorgingslijn, dat de haargroei na chemo activeert en de hoofdhuid gezond houdt. Meer weten over onze productlijn? Spreek eens af met onze Elite Hair specialisten voor vrijblijvend advies.

Er zijn tal van mogelijkheden om mooie resultaten bij haargroei na chemo te creëren. Onze Elite Hair specialisten staan u graag deskundig bij. Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies.